Project > Queli Guest House

Description

Location Qufu, Shandong Province
Floor Area 13,300m2
Design Time 1983
Completion Time 1985

Award

1986 Best Design Award of the Ministry of Construction First Prize
1992 Architectural Society of China Creative Architecture Awards
2009 Architectural Society of China Grand Creation Award

Queli Guest House

Queli Guest House is located in the downtown of Qufu, with the Confucian Temple to its west and the Confucius Residence to its north. “Being ready to be a supporting role” was the guiding design principle. The height is strictly set and the whole complex is broken up into small volumes to match the size of the traditional buildings. Traditional courtyard layout is used for reference, while the grey bricks and tiles make it mixed in the ancient complex.